Vyhláška 503/2022 Z. z. rozpočítavanie tepla.

 

Vzhľadom na odozvy vlastníkov bytov a NP ohľadom rozpočítavania tepla podľa Vyhlášky č. 503/2022 Z.z. Váš správca BD uvádza odkaz  na link dvoch relácii, ktoré hovoria o podstate a dôvode prečo bola táto vyhláška uvedená do praxe.

  1. Relácia

Kontakty –  Novinky v ročnom vyúčtovaní 2024 (30.4.2024 20:05)

Novinky v ročnom vyúčtovaní 2024. | Hosť: Eliana Kostolány (Asociácia rozpočítavateľov tepla a vody Slovensko). | Niet nad férové susedské vzťahy – najmä, ak ide o peniaze. Dohodnúť sa v paneláku na spravodlivom rozpočítavaní nákladov na kúrenie je náročné.  Pravidlá sa od minulého roka zmenili, po prvý raz sa uplatňovali teraz v máji r. 2024.

vypočuť reláciu kliknutím na odkaz

  1. Relácia

Kontakty – Platba za teplo v bytovkách po novom (27.4.2023 20:05)

Platba za teplo v bytovkách po novom | Hostia: Eliana Kostolány (Asociácia rozpočítavateľov tepla a vody Slovensko) a Miroslav Kantner (Združenie pre lepšiu správu bytových domov). | Rozpočítať náklady na kúrenie v paneláku nie je jednoduché. Niektorí nekúria vôbec, alebo minimálne a odoberajú teplo od susedov. Na rozdiel od tých, čo bývajú na kraji alebo naspodu. Väčšiu spravodlivosť v rozpočítaní nákladov na teplo má priniesť nová vyhláška, ktorá platí od januára 2023.

vypočuť reláciu kliknutím na odkaz

Správca SBD

This entry was posted in Oznamy. Bookmark the permalink.

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *